Forska bör man, annars dör man –en livsviktig dag på Sahlgrenska

Forska bör man, annars dör man –en livsviktig dag på Sahlgrenska

När: 29/06/2017 , 16:00 - 18:30
Plats: Sahlgrenska sjukhus
Adress:


I år valde vi att hålla en inspirationsdag för sjukvårdsmedarbetare som vill veta mer om klinisk forskning. Som vanligt var alla välkomna, men vårt budskap riktade sig särskilt till läkare, sjuksköterskor, fysioterapeuter, sjukhusfysiker, andra sjukvårdsutbildade samt studenter på dessa utbildningar. Vi ville bjuda på inspirerande föredrag av medarbetare som är engagerade i forskningsprojekt samtidigt som de arbetar kliniskt. För att de ska inspirera de medarbetare som ännu inte upptäckt fördelarna.
Fem duktiga kliniska forskare berättade om sin spännande forskning och om hur forskningen påverkat deras yrkeskarriär vilken alla var överens om hade blivit både intressantare och mer mångsidig genom forskningen. För att ni alla ska få ta del av deras berättelser kommer intervjuer med samtliga att publiceras under sommaren och hösten här på vår webbsida. Stort tack till neurokirurgen Johan Ljungqvist, sjukhusfysiker Kerstin Lagerstrand, fysioterapeut Lina Bunketorp-Käll, 1:e sjukhusfysiker Anna Bäck och kärlkirurgen Mårten Falkenberg!
Under lunchen hade vi också ordnat en mini-mässa, där gästerna kunde ställa frågor till representanter från Gothia Forum, Innovationsplattformen och Sahlgrenska Akademins studievägledare och utlandsavdelning. Stort tack till alla er för att ni kom!