MedTech West lunchseminarium: Predicare berättar om resan från forskningsprojekt till golden standard

MedTech West lunchseminarium: Predicare berättar om resan från forskningsprojekt till golden standard

När: 20/11/2017 , 11:30 - 13:00
Plats: Förmaket
Adress: Vita stråket 12, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, GöteborgMåndagen den 20 november presenterar göteborgsföretaget Predicare hur deras produkt RETTS på 12 år gått från att vara ett forskningsprojekt på Sahlgrenskas akut till att i dag vara golden standard som används av 95 % resp. 60 % av akutvården i Sverige och Norge.

Beslutstödet RETTS (Rapid Emergency Triage and Treatment System) startade 2005 som ett forskningsprojekt på Sahlgrenska AKOM. RETTS är ett beslutsstöd som säkert och snabbt hjälper vårdgivaren att bedöma den medicinska risken samt definiera nästa processåtgärd. Fram till idag har över 30 miljoner patienter blivit ”rettsade” i Sverige, Norge och Nepal.

Göteborgsföretaget Predicare kommer på detta lunchseminarium att dela med sig av erfarenheterna från RETTS resa från idé till golden standard som används av 95 % av akutvården i Sverige och 60 % av akutvården i Norge. Dessutom får vi höra hur digitalisering kan öka både säkerheten och effektiviteten samt hur prediktiv analys kan förbättra flödena i hela vårdkedjan.

När? Kl. 11:30-12:30 (13:00 inkl. lunch) måndagen den 20 november 2017
Var? Förmaket, Vita stråket 12, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Göteborg

Vi bjuder på en lätt lunch efter seminariet till deltagare som anmält sig senast den 16 november.

VÄLKOMMEN!

Anmäl dig här>>