Headpeace- skyddar sjukvårdspersonalens huvud från strålning

Nedan kan du se filmen om huvudskyddet Headpeace från Göteborgsföretaget Ten Medical Design (10MD). Ny medicinteknik ger sjukvårdspersonal tillgång till strålskyddskläder i ett helt nytt textilt material som är andningsbart, mer ergonomiskt och inte lika varmt. Det har blivit betydligt vanligare att använda röntgenteknik vid kirurgiska ingrepp. För patienten innebär det oftast att ingreppet blir mindre omfattande, tar kortare tid att läka och att man slipper ligga kvar på sjukhuset efteråt, men för sjukvårdspersonalen innebär det ökad strålning. Headpeace skyddar sjukvårdspersonalens huvud från strålning och är den första produkten i det här nya materialet, NAFT.

4-8 juni firas MedTech Week i hela Europa. Varje dag samarbetar företag, universitet och sjukhus runt om i landet med att ta fram, utveckla och testa nya produkter. Eller göra befintliga produkter ännu bättre.

Dela din berättelse om vad medicinteknik är för dig eller på vilket sätt det som er verksamhet gör bidrar till bättre hälsa. Tagga med #medtechweek (engelska) och #medtechweekSE (svenska).

Besök gärna Medtech Weeks officiella hemsida för mer information www.medtechweek.eu

MedTech West är västsvensk nod för det strategiska innovationsprogrammet Medtech4Health och har inför #medtechweek 2018 arbetat med att projektleda och tillsammans med inhousebyrån Medieteknik vid Göteborgs Universitet skapa tre videofilmer om nationell medicinteknisk forskning och utveckling. Dessa tre filmer presenteras i olika sociala medier och kanaler under perioden 4-8 juni 2018, då vi tillsammans med resten av Europa uppmärksammar medicinteknikens betydelse för samhället.

Läs mer om #medtechweek_SE

Vill du länka till filmen? Klistra in denna kod: https://youtu.be/glAPY81JwP8

 

 

Text: Helene Lindström