20 miljoner till innovationer från medarbetare i VGR

För att bättre kunna ta tillvara på medarbetares innovativa idéer avsätter hälso- och sjukvårdsstyrelsen i Västra Götalandsregionen (VGR) 20 miljoner kronor till en andra omgång av Innovationsfonden. Alla med en anställning (även vikariat/ projektanställning) inom regionfinansierad hälso- och sjukvård i VGR kan ansöka. Syftet med pengarna är att hjälpa medarbetare och projekt att utveckla, testa, använda, utvärdera och främja nya innovativa produkter, processer, tjänster, metoder och idéer inom hälso- och sjukvården i VGR.

Viktigt att tänka på vid ansökan är att beloppet (projektbudget) ska vara rimligt och realistiskt i förhållande till projektets mål och aktiviteter. Beloppet ska förbrukas under 2018. Även projekt som fick finansiering under förra omgången är välkomna att söka finansiering för fortsatt arbete under 2018.

Under 2017 gav Innovationsfonden 39 projekt möjlighet att utveckla sin idéer. Nyheten är att det blir fler utlysningstillfällen- sammanlagt tre under kommande år. Det första tillfället är öppet för ansökan under perioden 2-31 oktober och här finns också två olika beloppsnivåer:
Nivå 1: 50 000-100 000 kronor
Nivå 2: 100 001-1 500 000 kronor

Beloppet, som ska förbrukas under 2018, ska vara rimligt och realistiskt i förhållande till projektets mål och aktiviteter. Mer detaljer hittar du på utlysningens hemsida.

Se filmen om Innovationsfonden här>>
Läs mer och ansök här>>