Ann-Marie Wennberg ny ledamot i regeringens innovationsråd

Sahlgrenska Universitetssjukhusets sjukhusdirektör Ann-Marie Wennberg har av statsminister Stefan Löfven utsetts till ledamot i det Nationella innovationsrådet. Wennberg blir en av tio utvalda personer i rådet som tillsammans med regeringen ska arbeta med frågor inom bland annat digitalisering och life science.

– Jag är hedrad över att bli utsedd till ledamot i Nationella innovationsrådet och ser fram emot att delta i det viktiga arbetet och bidra till strategisk samverkan för att stärka svensk innovationskraft, säger Ann-Marie.

Innovationsrådet behandlar frågor inom digitalisering, miljö- och klimatfrågor och life science, stora framtidsutmaningar enligt regeringen.

Rådet samlas fyra gånger per år och består av ledamöter från näringslivet och forskarvärlden. Ledamöternas uppgift är att bidra till regeringens arbete för att utveckla innovation och konkurrenskraft.

– Det här sätter Sahlgrenska Universitetssjukhusets framgångsrika arbete med forskning, utveckling och innovation tydligare på kartan nationellt. Universitetssjukvården är en viktig motor för forskning och innovation och det är positivt att vårdens betydelse för svensk innovationskraft lyfts fram, säger Henrik Ripa, styrelseordförande på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Läs mer>>

Källa: Sahlgrenska Universitetssjukhuset, VGR