Linda och Stina- deltagare på Medtech4health-dagen 2017

LindastinaDen 2 mars arrangerade MedTech West Medtech4Health-dagen 2017 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. MedTech West är västsvensk nod för Medtech4health- ett nationellt Vinnova-finansierat strategiskt innovationsprogram som startade 2016. Programmet ska placera Sverige i en internationell topposition inom medicinteknikområdet och bidra till förbättringar för patienter samt hälso- och sjukvården samtidigt som det leder till industriell tillväxt och ökade exportinkomster för Sverige.

Ett drygt sjuttiotal deltagare från hela Västsverige kom bland annat för att lyssna på presentationer av de åtta västsvenska projekt som fick finansiering av Medtech4Health under förra året. Två av deltagarna var (från vänster på bilden) Stina Isaksson, forskningsledare vid forskningsenheten vid Södra Älvsborgs Sjukhus, och Linda Nydén. Vi ställde några frågor till Linda innan hon åkte hem till Borås:

Hej Linda, vem är du och vad jobbar du med?

– Linda Nydén heter jag, är en glad, kreativ och utåtriktad textilentusiast som arbetar som projektkoordinator i den del vi kallar Business Innovation på Smart Textiles.

Varför valde du att komma på Medtech4Health-dagen?

– Eftersom ett av våra fokusområden på Smart Textiles är Hälsa & Medicin, är det extra intressant att få information, men också kunna ställa frågor om kommande utlysningar. Självklart var jag också nyfiken på att höra mer om de spännande projekt som blev beviljade medel förra året, där två av dem har ett samarbete med Smart Textiles.

Vad tar du med dig från dagen?

– En bra mix av information! Inspiration och en bra uppdatering från projekten av vad som händer inom området, men också bra kontakter för framtida projekt och innovationer.

 

MedTech West vill passa på att tacka Medtech4health, alla som kom och alla som höll intressanta presentationer om sina projekt för oss. Tillsammans gjorde ni Medtech4health-dagen till en jätteintressant dag!

 

Foto: Kristina Svensson, Medtech4health

Text: Helene Lindström