MedTech West-seminarium med Helen Sandelin från Mediteq om patientdata och informationssäkerhet

Torsdagen den 21 september kommer Helen Sandelin från företaget Mediteq att ge oss en överblick över områdena patientdata och informationssäkerhet.

Hanteringen av patientdata i vården regleras och påverkas av flera olika lagar som de nationella lagarna kring patientdata, personuppgiftslagen och journalföringslagen. 2018 kommer även den Europeiska General Data Protection Regulation (GDPR) att börja gälla och påverka hanteringen av patientdata. Det innebär i korthet att alla organisationer som hanterar persondata behöver göra det på ett kontrollerat sätt, vilket bl.a kan inkludera ledningssystem och riskhantering. Vad innebär det för aktörerna inom vården – patienter, vårdpersonal samt tillverkare och leverantörer av IT-system och teknisk utrustning? Den 5 september anordnade Mediteq Forum en temadag inom området, och du kommer under detta lunchföredrag att få en summering av föredragen och paneldebatten från denna dag.

Mediteq är ett konsultföretag som hjälper kunder med regulatoriska krav, marknadstillträden och CE-märkning av medicintekniska produkter. De arbetar både med små och stora företag, och tillhandahåller allt från strategiska analyser, rådgivning och utbildning till extra resurser i form av skarpa och handlingskraftiga konsulter i kundens dagliga arbete med produktdokumentation och kvalitetsledning.
Vi bjuder deltagare som har anmält sig senast kl. 13.00 den 18 september på en lätt lunch. Klicka på knappen nedan för att anmäla dig!

När? 11:30-12:30 (13:00 inkl. lunch) torsdag 21 september 2017
Var? Förmaket, Vita stråket 12, Sahlgrenska Universitetssjukhuset

ANMÄL DIG HÄR>>

(Funkar inte anmälningsformuläret? Testa att öppna sidan i en annan webbläsare. Maila namn, var du jobbar/ studerar, vilket event du anmäler dig till samt eventuella kostönskemål till: helene.lindstrom@medtechwest.se)

VÄLKOMMEN!