Medtech4Health-dagen: Presscise utvecklar kompressionsprodukter för patienter med venös insufficiens

PressciseDen 2 mars bjuder MedTech West in till ett event kring forskningsfinansiering. Det strategiska innovationsprogrammet Medtech4Health besöker då Göteborg på sin Sverigeturné. Ett av de Göteborgsbaserade företag som fick finansiering från Medtech4Health under 2016 är Presscise.

Hej Andreas Nilsson på Presscise. Vilka är ni och vad gör ni?

– Vi är ett start-up företag i medtech-branschen. Vårt fokus ligger på kompressionsprodukter där vi har utvecklat unika produkter för patienter med venös insufficiens. Målet för oss är att alla kompressionsbehandlingar ska vara kvantifierbara och säkra. Då våra produkter ger precisa tryck är de just det.

Kan du beskriva projektet som ni fått Medtech4Health-pengar för?

– Tillsammans med Skaraborgs Sjukhus Skövde har vi utfört en patientstudie för att kliniskt verifiera vår senaste produkt Lundatex® system. Vi undersöker upplevelsen från både sjuksköterskans och patientens synvinkel- såväl användarvänlighet som följsamhet.

Vad kommer hända härnäst?

– Resultaten från studien har gett oss fortsatt tilltro till vår produkt och dess effekt på följderna av venös insufficiens. Nästa steg blir att författa en rapport av resultaten från studien. Även om vi har försäljning i flera länder så behöver vi komma ut bredare på den svenska marknaden. Vi har också sett att det finns utrymme för oss nu att bredda produktportföljen för att nå fler patientgrupper.

Den 2 mars är du välkommen att höra Presscise berätta om sin verksamhet tillsammans med de sju andra företag och Chalmers-forskare som Medtech4Health valde att finansiera förra året. Läs intervjuer med företagen här>>
Ten Medical>>
Mevia>>
1928Diagnostics>>

Anmäl dig till Medteh4Health-dagen här>>