Mollii- elektrodressen som kan ge användare bättre mobilitet

Nedan kan du se filmen där elektrodressen Mollii presenteras. Ny medicinteknik kan hjälpa människor med spasticitet- eller muskelspänningar- vanliga symtom för personer med exempelvis cerebral pares, stroke, ryggmärgsskada eller andra skador på det centrala nervsystemet. Idag finns få behandlingar för dessa problem och många metoder har bieffekter. Över 1200 personer använder idag elektrodressen Molli. En av dem är cyklisten Rickard Nilsson som har cerebral pares. Rickard använder dräkten för att nå sitt stora mål- vinna guld i Paralympics i Tokyo 2020.

4-8 juni firas MedTech Week i hela Europa. Varje dag samarbetar företag, universitet och sjukhus runt om i landet med att ta fram, utveckla och testa nya produkter. Eller göra befintliga produkter ännu bättre.

Dela din berättelse om vad medicinteknik är för dig eller på vilket sätt det som er verksamhet gör bidrar till bättre hälsa. Tagga med hashtag #medtechweek och #medtechweekSE.

Besök Medtech Weeks officiella hemsida för mer information www.medtechweek.se

NOTE! About Mollii in English>>

MedTech West är västsvensk nod för det strategiska innovationsprogrammet Medtech4Health och har inför #medtechweek 2018 arbetat med att projektleda och tillsammans med inhousebyrån Medieteknik vid Göteborgs Universitet skapa tre videofilmer om nationell medicinteknisk forskning och utveckling. Dessa tre filmer presenteras i olika sociala medier och kanaler under perioden 4-8 juni 2018, då vi tillsammans med resten av Europa firar medicinteknikens betydelse för samhället.

Läs mer om #medtechweek_SE

Läs mer om Mollii här>>

Vill du länka till filmen? Klistra in denna kod: https://youtu.be/aUa2IQbMVFA