Solutio gör åderbråcksoperationer mindre smärtsamma

Nedan kan du se filmen där den nya bedövningskatetern Solutio presenteras. Den gör åderbråcksoperationer mindre smärtsamma. Åderbråck är ett vanligt problem som drabbar ungefär var tredje vuxen i Sverige. Åderbråck har ofta en ärftlig orsak och personer med ett stillastående jobb, som exempelvis frisörer, får lättare åderbråck än andra och problemet kan förvärras under graviditet. Hör läkaren Michael Åkesson förklara hur hans innovation Solutio underlättar ingreppet för patienterna.

4-8 juni firas MedTech Week i hela Europa. Varje dag samarbetar företag, universitet och sjukhus runt om i landet med att ta fram, utveckla och testa nya produkter. Eller göra befintliga produkter ännu bättre.

Dela din berättelse om vad medicinteknik är för dig eller på vilket sätt det som er verksamhet gör bidrar till bättre hälsa. Tagga med hashtag #medtechweek och #medtechweekSE.

Besök Medtech Weeks officiella hemsida för mer information www.medtechweek.se

MedTech West är västsvensk nod för det strategiska innovationsprogrammet Medtech4Health och har inför #medtechweek 2018 arbetat med att projektleda och tillsammans med inhousebyrån Medieteknik vid Göteborgs Universitet skapa tre videofilmer om nationell medicinteknisk forskning och utveckling. Dessa tre filmer presenteras i olika sociala medier och kanaler under perioden 4-8 juni 2018, då vi tillsammans med resten av Europa uppmärksammar medicinteknikens betydelse för samhället.

Läs mer om #medtechweek_SE

Vill du länka till filmen? Klistra in denna kod: https://youtu.be/ZYaJJ522Pbo

 

Text: Helene Lindström

 

Text: Helene Lindström