Vinnaren av det första Medtech4Health Innovation Award utsedd

På bilden syns samtliga finalister.

På bilden syns samtliga finalister.

Medtech4Health Innovation Award är ett pris som syftar till att lyfta fram grupper som arbetar med att införa innovativ medicinteknik i vård och omsorg. Bakom priset står det Vinnovafinansierade strategiska innovationsprogrammet Medtech4Health, för vilka MedTech West är västsvensk nod. Priset delas ut första gången 2017 i samband med branschorganisationen Swedish Medtechs årsmöteskonferens. De som vann det första Medtech4Health Innovation Award var Centrum för hjärtstoppsforskning och SMS-livräddaren. Juryns motivering lyder:

Appen SMS livräddare räddar liv genom att ta till vara en tidigare outnyttjad resurs i vården och underlätta för medmänniskor att hjälpa varandra. De tre miljoner svenskar som har genomgått hjärt-lungräddning är potentiella användare. Spridning av appen pågår till fler landsting samt även internationellt.

Vinnaren tillkännagavs på Swedish Medtech årsmöte 27 april på Grand Hotel i Stockholm, då statssekreterare Agneta Karlsson delade ut diplom till vinnaren. Vi gratulerar Centrum för hjärtstoppsforskning till 100 000 kronor!

Läs nyheten på Medtech4healths hemsida>>

Textkälla och bild: Kristina Svensson, Medtech4health