Workshop: Utmaningsdriven Innovation

Inbjudan: workshop med Vinnova om nya utlysningen inom Utmaningsdriven innovation 11 jan

Att bidra till att lösa framtidens globala utmaningar är en tuff uppgift. Men att få projektfinansiering är inte heller lätt. I Västsverige har redan flera initiativ engagerat sig i VINNOVAs program ”Utmaningsdriven innovation” vilket visar på både ett stort intresse och kunnande. Nu har en ny ansökningsomgång startat varför vi i sann ”coopetition”-anda bjuder vi in till en interaktiv workshop där alla får information om programmet och möjlighet att leta efter partners. De områden som står i fokus är (a) Framtidens hälsa och sjukvård, (b) Hållbara attraktiva städer, (c) Informationssamhället 3.0 och (d) Konkurrenskraftig produktion. Sista ansökningsdag till utlysningen är 13 februari 2013.
Program:
09.00 Kaffe och mingel
09.30 Lena Svendsen, VINNOVA – Utmaningsdriven innovation – bakgrund och kriterier
10.00 Frågestund
10.30 Mingel och kaffe – Hitta nya partners och resurser
11.15 Erfarenheter från tidigare och pågående projekt
11.45 Lena Holmberg, Innovationskontor Väst – Hur tänker en bedömare
12.00 Avslutning

På workshopen deltar också medarbetare från Innovationskontor Väst och Västra Götalandsregionen med lång erfarenhet av att skriva och bedöma ansökningar.

Anmälan senast 7  januari 2013 till carina.bostrom@chalmers.se. Max 2 deltagare per projekt och begränsat totalt antal platser, så först till kvarn… Kostnadsfritt för alla från Västsverige!

Välkommen!

Innovationskontor Väst och Västra Götalandsregionen